به گزارش خبرنگار مهر، سید محمد جهرمی دیشب در برنامه تلویزیونی " تهران 20" گفت: کار آفرینی در دنیا حدود یک دهه مطرح است که مفهوم آن از زمان خلق انسان بوده و با نوآوری ها، پیشرفتها، فرصت شناسی ها و استفاده بهینه از این فرصتها همراه شده است.
وزیر کار و امور اجتماعی، اظهار داشت: در حال حاضر به مقوله کار آفرینی و مدیریت آن توجه ویژه ای صورت می گیرد و باید به سمت مدیران کار آفرین حرکت نمود که شناسایی فرصتها و استفاده از آن نیز بسیار حائز اهمیت است.
وی مقوله کار آفرینی را دارای مدیران یاد گیرنده و استراتژیک دانست و تصریح کرد: مدیر کار آفرین با خلق فرصتها، رسیدن به آرمانها، اهداف و مجموعه مدیریتهای خاص فردی، سازمانی و کشوری را دنبال می کند.
جهرمی، کار آفرینی را موتور محرکه یک کشور اعلام و افزود: برخی مخترعین ابداعاتی را دارند که توان رساندن آن به منصه ظهور را ندارند؛ ولی کار آفرین این ابداعات را به کار می گیرد و باید از این طریق تکنولوژی موجود کشور را به کار گرفت.
وزیر کار و امور اجتماعی مقوله کار آفرینی در کشور را با مشکلاتی همراه دانست و بیان داشت: باید علاوه بر حرکت به سوی اهداف چشم انداز بیست ساله به دستیابی های پیش از آن نیز فکر کرد.
اصل 44
چوی مسئله سیاستهای اصل 44 را فراتر از واگذاری کارهای دولت و یا کوچک کردن آن دانست و ابراز داشت: افق چشم انداز بیست ساله کشور که حدود 3 سال نیز از آن گذشته برای تحقق، رقمی حدود 4 هزار میلیارد دلار سرمایه گذاری جدید در کشور نیاز دارد.
جهرمی لزوم سبقت گرفتن از کشورهای همسایه را در 20 سال آینده بر اساس سند چشم انداز بسیار ضروری خواند و گفت: از لحاظ اقتصادی، تولید ناخالص داخلی و درآمد سرانه باید پیشرفت حاصل شود، بنابراین افق بلند سند چشم انداز و سیاستهای ابلاغی اصل 44 به مسئله فقط واگذاری چند کارخانه یا شرکت باز نمی گردد.
وزیر کار و امور اجتماعی نیاز کشور به زیر ساختهای فرهنگی، اجرایی و توانمند سازی بخش خصوصی اشاره کرد و اظهار داشت: به فرهنگ مسئولیت پذیری، وجدان کاری، قانونگرایی، مدیریت و کار آفرینی باید بیشتر از گذشته بها داده شود.
وی افزود: استفاده بهینه از آب و زمین در بخش برداشت محصولات کشاورزی از قبیل گندم، سیب زمینی، چغندر قند امری ضروری است و در این ارتباط باید آموزش، مهارت و مسئله مدیریت را تقویت نمود.
بهره وری
جهرمی مدیریت در دستگاه های دولتی و بنگاه های اقتصادی را منوط به بهره وری دانست و ابراز داشت: اگر به بهره وری توجه شود با همین میزان سرمایه گذاری 2 برابر تولید ناخالص داخلی می توانیم درآمد داشته باشیم.
وزیر کار و امور اجتماعی بازنگری در تشکیلات دولت و وظایف آن را از ضروریات خواند و بیان داشت: باید در کشور مدل تمرکززدایی شکافته شود و به آن پرداخته شود، دولت علاوه بر کوچک شدن باید منعطف و کار آفرین شود.
وی به تاکید دولت نهم در مسئله کار آفرینی اشاره کرد و گفت: یکی از محورهای هر دولتی مسئله رفاه عمومی است که در کنار مسائل اقتصادی و اشتغال مورد تاکید قرار گرفته که باید به این انفجار جمعیتی کشور پاسخ کافی داده شود.
مهمترین اولویت دولت نهم
جهرمی مسئله اشتغال، ازدواج و مسکن را از محورهای کار قلمداد و تصریح کرد: دولت نهم مهمترین مسئله را اشتغال قرار داد که تحقق چشم انداز نیز منوط به آن است و در این ارتباط وزارت کار و امور اجتماعی متولی پیگیری و نظارت بر امر اشتغال شده و در بخشهای مختلف 4 سیاست اجرایی را به عنوان بسته های مختلف سیاستی دنبال می کند.
وزیر کار و امور اجتماعی یکی از سیاستها را آموزش عالی در حوزه های آموزشی فنی حرفه ای، کاربردی، کسب و کار و کار آفرینی در مقوله سیاست فعال در بازار کار اعلام کرد و گفت: سیاست بعدی در مورد بیمه تامین اجتماعی، مجموعه مختلف سیاست بیمه و سیاست تنظیمی مانند ساعت کارها و بازنشستگی 25 ساله پیش از موعد است که من وقتی به مجلس معرفی شدم 18 برنامه مطالعه شده در مسئله اشتغال اعلام نمودم که سپس به 23 برنامه افزایش یافت.
نرخ بیکاری
وی تقاضای کار را از موارد مهم دانست و ابراز داشت: سیاستهای پولی و مالی و سیاستهای واردات و صادرات به مجموعه ای به هم پیوسته از استراتژی ها باز می گردد که چون به مسئله بازار کار و اشتغال بیشتر می پردازد، مشاهده می شود که نرخ بیکاری در حال حاضر علاوه بر کنترل، کاهنده نیز شده و مرکز آمار نرخ بیکاری فصل پاییز را 9.8 درصد اعلام کرده است.
جهرمی سرمایه گذاری جدید، افزایش تولید و صادرات و رونق اقتصادی را از شرایط حل مشکل اشتغال دانست و افزود: در شهرکهای صنعتی در 9 ماه ابتدای سال از لحاظ متراژ حدود 3 هزار هکتار واگذاری زمین به صنایع کوچک، متوسط و بزرگ انجام گرفته و با بیش از 5 هزار و 108 قراردادی که منعقد شده و در رابطه با سال گذشته که هزار و 786 هکتار بوده، رشد خوبی داشته است.
وزیر کار و امور اجتماعی در ادامه موافقت نامه ها تاسیس را در سالجاری 6 هزار و 19 واحد اعلام نمود که پروانه بهره برداری گرفته اند و در مجموع امسال به حدود 7 هزار و 500 مورد می رسد که در سال 84 این مورد 6 هزار مورد با اشتغال 121 هزار نفر در واحدهای متوسط و بزرگ بوده است، همچنین این رقم در 9 ماهه سالجاری به 107 هزار نفر رسیده و تا 150 هزار نفر نیز می تواند افزایش یابد.
وی از 20 هزار و 112 طرح نیمه کاره متوسط و بزرگ سخن گفت و ادامه داد: این طرح 708 هزار اشتغال ایجاد می کند که سال گذشته طرحهای نیمه کاره 17 هزار و 700 طرح بوده که 6 هزار و 700 مورد آن تکمیل شده است.
تشکیل خوشه های تولیدی
جهرمی به حرکت در ساخت و ساز و افزایش بودجه های عمرانی از سوی دولت اشاره و تصریح کرد: در سال 83 حدود 5 هزار و 300 میلیارد تومان بودجه عمرانی تخصیص داده شده بود که این رقم در سال 84 به حدود 8 هزار میلیارد تومان رسیده بود.
وی ادامه داد: در سال 85 نیز 15 هزار میلیارد تومان هزینه پروژه های عمرانی اختصاص داده شد و نهایتا در سال 86 این رقم به 16 هزار میلیارد تومان رسید که در سال آینده نیز 23 هزار میلیارد تومان پیش بینی و به مجلس ارائه شده است.
وزیر کار و امور اجتماعی افزود: هر چقدر بنگاه های کوچک و متوسط را به هم وصل کنیم و خوشه تولیدی تشکیل دهیم آنها توان تحقیقات بیشتری خواهند داشت و از سویی نیز بازاریابی بهتری به همراه صادرات با محصولات با کیفیت بهتری ارائه خواهند داد.
وی به حدود یک میلیون طرح ارائه شده کوچک و بزرگ به بانکها از سوی مردم اشاره کرد و بیان داشت: این طرحها ضمن بررسی با اولویت تسهیلات خواهند گرفت که این مسئله با طرح ضربتی اشتغال در سال گذشته تفاوت دارد.
جهرمی گفت: براساس گزارش تفریغ بودجه که توسط دیوان محاسبات تهیه شده، 16 هزار و 600 میلیارد تومان اعتبار در 5 سال برای اشتغال توسط بانکها پرداخت شده ولی با توجه به ادامه برنامه چهارم توسعه، که زمان 5 سال برای ایجاد 300 هزار اشتغال مطرح بوده، در حال حاضر 3 میلیون اشتغال با طرحهایی که به بانکها ارسال شده مد نظر است که برای ایجاد حدود یک میلیون و 300 هزار اشتغال نیز هم اکنون قرارداد منعقد شده است.
نظر شما